Eerlijk Bieden

Eerlijk Bieden is het nieuwe kwaliteitskeurmerk voor makelaars. Om de kwaliteit van ons keurmerk te waarborgen, hebben wij speciale biedsoftware opgezet om de geldende brancheregels te handhaven en daardoor een 100% betrouwbaar Biedlogboek te genereren.

Eerlijk Bieden lanceert regelmatig nieuwe initiatieven op de woningmarkt. In 2021 heeft Eerlijk Bieden het biedlogboek geïnitieerd. Dankzij dit overzicht krijgen kandidaten inzicht in het verkoopproces. En met succes: ons initiatief is overgenomen door voormalig BZK-minister Ollongren in de Kamerbrief en wordt de basis van de nieuwe wet Eerlijk Koopproces.

FAQ Eerlijk Bieden

 1. Werkt Eerlijk Bieden enkel met inschrijvingen?
  Nee, als reactie op de kenterende woningmarkt hebben wij het mogelijk gemaakt om ook biedingen zonder deadline verzamelen. Wij houden natuurlijk de markt goed in de gaten om de laatste trends op te volgen.
 2. Moet je per se de hoogste bieder selecteren?
  Nee, de verkoper staat (nog altijd) volledig vrij in de keuze van koper, geadviseerd door de makelaar. Het recht van gunning tonen we op voorhand in alle mailing en als disclaimers op het Biedlogboek.
 3. Kan ik ook nog onderhandelen?
  Jazeker, bij de verkoopmethoden zonder deadline kan je op verschillende manieren onderhandelen. Bijvoorbeeld volledig digitaal, of enkel het telefonisch afgesproken bod als tegenvoorstel versturen. 
 4. Hoe kunnen mensen hun bod indienen?
  Hier hebben wij verschillende manieren voor. Wil je dat iedereen altijd kan bieden? Dan kan je een knop op jouw site plaatsen. Wil je het proces liever helemaal gesloten houden en enkel de daadwerkelijke bezichtigers laten bieden, dan kan je gemakkelijk een linkje delen van het biedformulier.
 5. Wat als iemand niet kan/wil online bieden?
  In essentie verandert er bijna niets. Waar voorheen biedingen schriftelijk bevestigd moesten worden (per e-mail), geschied dit nu per biedformulier. Mocht een kandidaat er toch niet uitkomen, dan kan de makelaar een gedelegeerd bod uitbrengen.
 6. Kan ik tussentijds verkoopmethoden wijzigen?
  Ja dat kan! Mocht je begonnen zijn met een inschrijving en over willen schakelen naar Regulier Bieden, dan is dat met een druk op de knop geregeld!
 7. Wanneer moet het Biedlogboek gedeeld worden?
  Het Biedlogboek wordt pas gedeeld wanneer de koop finaal is. Dit is dus na het passeren van de drie dagen bedenktijd én na het verlopen van eventuele voorbehouden.
 8. De markt kentert, waarom moet ik nog het Biedlogboek delen?
  De vraag van de politiek was niet gericht op per se oververhitte inschrijvingen, maar een structurele oproep om transparantie. Mochten er misstanden plaatsvinden tijdens een proces dan kan dat met 30 kandidaten, maar ook net zo goed met slechts twee kandidaten. Het Biedlogboek is daarom belangrijk in elke conjunctuur.
 9. Waarom kan ik zelf geen lijst bijhouden als Biedlogboek?
  Het ministerie stelt dat het Biedlogboek gegenereerd moet worden door een onafhankelijke partij en zich moet certificeren en auditen. Per definitie kan een makelaar zichzelf niet auditen.
 10. Is dit hetzelfde als het Noorse model?
  Er werd een tijdje in de media gesproken over het zogenaamde Noorse model. Dit is een vorm van bieden waar iedereen in een open veiling mee kan kijken. Het Biedlogboek is slechts een overzicht van het verkoopproces dat achteraf gedeeld wordt, ongeacht de verkoopmethode (open of gesloten). Hierdoor krijgen kandidaten de gewenste inzichten, maar blijven de belangen van de verkoper beschermt.
Eerlijk Bieden

Verkoopmakelaar in Apeldoorn

Uw woning in Apeldoorn verkopen?

Wij helpen u graag bij de verkoop van uw woning in Apeldoorn. Overtuigd geraakt van ons stappenplan?

Vul dan het contact formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Bekijk onze Funda kantoorpagina:
Funda Van Laarhoven Makelaardij

Bekijk onze verkoop reviews op Funda:
Reviews – Van Laarhoven Makelaardij (vlmakelaardij.nl)

Meer over eerlijk bieden:
https://eerlijkbieden.nl/

Van Laarhoven Makelaardij
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Van Laarhoven Makelaardij | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Drukmotief | Technische realisatie Sieronline B.V.