Artikelen

Artikel Nieuwsblad Stedendriehoek

De 36-jarige Léon van Laarhoven bouwde twaalf jaar ervaring op in de makelaardij, voordat hij in coronatijd besloot voor zichzelf te beginnen. Met zijn echtgenote Martine Ruijter (34) runt hij sinds januari 2021 Van Laarhoven Makelaardij aan Nieuwstraat 105.

“Ik had al een poosje de ambitie om het zelf te gaan doen en toen we op een geschikt kantoorpand stuitten, besloten Martine en ik de stap te wagen”, vertelt Léon, geboren en getogen Apeldoorner. “De afgelopen drie jaar zijn voor ons ook uitstekend geweest. Het was een uitdaging, maar we hebben gelukkig mede geprofiteerd van mijn afkomst en netwerk.” Martine groeide op in Apeldoorn, maar werd geboren in Groningen, waar Léon de opleiding hbo Vastgoed & Makelaardij in 2012 afrondde. Met haar commerciële en bedrijfskundige achtergrond is Martine verantwoordelijk voor de marketing, social media en de administratie bij Van Laarhoven Makelaardij.

Léon en Martine gaan in hun diensten overigens verder dan alleen aan- of verkopen. “Wij nemen onze klanten mee op een woonreis. Immers, het gaat bij ons niet puur om de aankoop en verkoop van een woning, wij adviseren onze klanten desgewenst ook meteen een hypotheekadviseur, een notaris, een aannemer en interieurstylist. Wij noemen onszelf ook wel woonadviseur.”

Door de jaren heen is Van Laarhoven Makelaardij gestaag gegroeid qua naamsbekendheid en zeker ook qua woningaanbod. De waardering is groot, getuige het prachtige beoordelingscijfer 9.7 op Funda. “We zijn blij met alle reviews. Wij nodigen alle klanten uit omdat wij transparantie belangrijk vinden. Op Funda staat ook bij ons kantoor, dat wij 100% van onze klanten uitnodigen voor een review. Om zo een eerlijk beeld te geven van onze dienstverlening.”

Léon en Martine benoemen graag het voordeel van een kleinschalig makelaarskantoor: “De klant heeft altijd één vast aanspreekpunt. Dit korte lijntje is voor zowel de klant als ons plezierig. Wij hebben geen 9-tot-5 mentaliteit en indien gewenst kan een woningbezichtiging ook op zaterdag plaatsvinden.” Een ander, sterk punt van Van Laarhoven Makelaardij mag ook niet onvermeld blijven. “Wij zijn al twee jaar geleden gestart met het zogenoemde biedlogboek. In dit logboek worden alle biedingen op een woning geregistreerd, transparant voor de verkoper en de bieders. Wij willen vooruitstrevend zijn en wisten van deze maatregelen en zijn daarom met plezier een jaar eerder gestart dan de verplichte datum 1 januari 2023.”

Iedereen die weleens met de verkoop en/of aankoop van een woning in aanraking is geweest, weet hoe belangrijk de foto’s zijn. Tainá Monteiro verzorgt de fotografie voor Van Laarhoven Makelaardij, in aanwezigheid van Léon en Martine. “Dat doen wij om onze klanten op locatie te helpen. Wij denken altijd goed na over de volgorde van de foto’s op Funda, want de eerste vijf foto’s zijn heel belangrijk. Vallen die tegen, haken de kopers af.” Tainá van TM Vastgoedpromotie heeft overigens meer kwaliteiten dan enkel het maken van foto’s. “Op locatie kijkt zij goed naar de mogelijkheden per vertrek. Tevens verzorgt zij naast foto’s ook video, 360-tour, plattegronden (2D & 3D), NEN2580 meetrapporten, artist impressions en dronebeelden.”

Tot slot is het handig om te vermelden dat Léon ingeschreven staat in het register van Vastgoedcert en dat Van Laarhoven Makelaardij VBO-gecertificeerd is.

Van Laarhoven Makelaardij
Nieuwstraat 105
7311 BR Apeldoorn
T 055-3034025
info@vlmakelaardij.nl
www.vlmakelaardij.nl

Lees hier het complete artikel op de website van Nieuwsblad Stedendriehoek

Op woonreis met Van Laarhoven Makelaardij – Stedendriehoek

Van Laarhoven Makelaardij
© 2024 Van Laarhoven Makelaardij | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Drukmotief | Technische realisatie Sieronline B.V.